De Lucknow koepel op de heuvel van Berghuis, ca. 1850.
Bron: jpvanrossumstichting.nl/huizen/berghuis
Eerder dit jaar was er het bericht over het gedigitaliseerde archief van het Huis te Breckelenkamp. Nu even een tweede voorbeeld over het digitaal beschikbaar stellen van archiefmateriaal.
De Stichting J.P. van Rossum. De stichting verzamelt en archiveert historische gegevens en objecten betreffende de persoon van Joannes Petrus van Rossum (1778-1856), betreffende de geschiedenis van de landgoederen en buitenplaatsen gelegen tussen Naarden, Bussum en Huizen en behorende tot het voormalige grondbezit van J.P. van Rossum en betreffende de eigenaren en/of bewoners van deze landgoederen en buitenplaatsen (naast andere doelstellingen).
De collectie is toegankelijk omdat deze is ondergebracht in het Stads- en Streekarchief van Naarden. Maar door de digitalisering van diverse collectie-items kan een ieder ook via hun website jpvanrossumstichting.nl van deze stukken kennis nemen. Het zijn niet alleen veel mooie beelden en kaarten, maar achter ieder onderdeel zit ook informatie. Enne, het getoonde is veel meer dan het woord diverse dekt. JH
Kaart van het landgoed Oud Bussem (1818), Jacob Bolten.
Bron: jpvanrossumstichting.nl/collectie/kaarten
Wat een sympathieke website. Prachtig om particulier bezit en kennis op deze wijze te delen. En wat leuk onze zeer gewaardeerde Cascade-vriendin Ank Kooyman-van Rosssum op de foto’s te herkennen. Het is een regio die tot nu toe Cascade’s aandacht niet heeft getrokken. Ik hoop dat we in de toekomst door een excursie of i.d. daar verandering in kunnen brengen. Karen Veenland
Graag zou ik in contact komen met Cascade om te bezien of er een interessante combinatie is te maken ( lezing / activiteit ) voor de donateurs van beide stichtingen.
Ik ben sinds kort toegetreden tot de J.P.van Rossum stichting.
Hartelijke groet, Emilie Linssen – van Rossum.