Ublad online vermeldt dat de oudste Hortuskassen van Nederland definitief van de ondergang zijn gered. De Utrechtse Universiteitskassen werden de afgelopen drie jaar grondig gerestaureerd en heringericht. Een zoektocht naar financiering van vijf jaar ging hieraan vooraf.
De Jugendstil-achtige kassen die jaren lagen te verpauperen, hebben hun oude glans herkregen en vormen nu een karakteristiek samenspel van lichtblauwe geklonken ijzeren spanten, roestbruin hardhout en vooral heel veel glas.
De opening is 7 mei, maar voorafgaand is er de Kassenweek 2007 met zondag 6 mei een reeks van korte lezingen en workshops, zie programma kassenweek. JH
Bron afbeelding Kaswandelen in Utrecht, Trouw
Een ongewone reactie op “Kaswandelen”.
Kaswandelen en mijn eerste baby.
14 juli 1967 deden wij, twee aanstaande biologen, Sybrand Tjallingii en ik, ons tentamen “Kaswandelen”. In die tijd hield dat in dat Prof. Jonker twee studenten tegelijk aan de tand voelde over hun kennis over de verschillende plantenfamilies uit de hele wereld. Het was niet noodzakelijk dat je iedere plant op genus kon herkennen, maar wel dat je op kenmerken de professor kon vertellen in welke plantenfamilie de plant die de professor aanwees, thuishoorde. We slenterden met z’n drieen een uur door de kassen, we behaalden beiden ons tentamen, maar daar heb ik nauwelijks herinnering aan. Wel weet ik dat ik heel moe was na afloop van de wandeling en dat onze oudste dochter de volgende morgen werd geboren. Na de geboorte suggereerde ik mijn man dat het wel aardig zou zijn dat hij even Sybrand zou opbellen om dit heuglijke feit te melden. Zo gezegd zo gedaan. Sybrand was zeer verbaasd. Zijn reactie was zeer direct: O, ik wist helemaal niet dat je in verwachting was. Ja, de positiemode is veranderd in 40 jaar en een studente vertelde zoiets kennelijk niet aan een mede-student. De tijden zijn veranderd! CO.