Cascade SOL Lambalgen, nog 5 plaatsen.

Zaterdag 25 augustus vanaf 11.00 uur vindt er een SOL (Studie op Locatie) op Lambalgen te Woudenberg plaats. Op uitnodiging van Cascadevriendin Joan Patijn-Bijl de Vroe. Onderwerp van bezichtiging en bespreking is het Achterbos van Lambalgen waar een klein verwaarloosd arboretum ligt. De eigenaren van Lambalgen willen het bos aanvullen met nieuwe exoten, waarvoor een beplantingsplan is opgesteld.

Vraagstelling: Er zullen in Nederland stellig meer particuliere arboreta zijn. Is er kennis over dit specifieke groene erfgoed?

De heer Harry Harsema is bereid gevonden om een inleiding te geven over arboreta in Nederland. Hij is (co-)auteur van een publicatie in voorbereiding over dit onderwerp. Onze gastvrouw Joan Patijn-Bijl de Vroe en de heer G. Bos, beheerder Landgoed Scherpenzeel, zullen een toelichting geven over arboretum Lambalgen. Gespreksleider is onze voorzitter Leo den Dulk.

Het aantal deelnemers is beperkt tot 20. De kosten bedragen 7,00 euro.
U kunt zich opgeven door een e-mail te sturen aan karenveenland@planet.nl met uw naam, voornaam en tel.nr(s).

1 gedachte op “Cascade SOL Lambalgen, nog 5 plaatsen.

  1. Beste allen, Ik kan helaas zaterdag niet komen i.v.m. verjaardagen in de familie. Maar de afgelopen tijd heb ik me bezig gehouden met de geschiedenis van de precies 100-jarige tuin van Remmerstein in Rhenen. Bij die 100- jarige aanleg hoort ook een klein arboretum. Het komende tijdschrift van de Hist. Ver. Oud-Rhenen (komt uit 8 september) zal geheel gewijd zijn aan het 100-jarige huis en aan de tuin die Tersteeg daarbij ontwierp. Bij die tuin uit 1912 hoort ook een klein arboretum en er is een lijst bekend van boomsoorten die daarin geplant werden. In het artikel noem ik enige bomen die nu nog overeind staan. Helaas zijn er ook enige door krachtige stormen omgevallen. In mijn artikel koppelde ik het arboretum van Remmerstein aan het arboretum van Huis Doorn (Keizer Wilhelm II) en het Von Gimborn Arboretum (1924) in Doorn. Deze zijn beide niet zo oud als dat van Remmerstein. Helaas heb ik in mijn artikel geen link gelegd naar Lambalgen, hoewel ik het wel enige jaren geleden bezocht heb op verzoek van Joan Patijn. Mijn vraag nu is, van wanneer dateert dit Lambalgen-arboretum en mijn idee is, misschien kunnen we de bomenlijst die bestaat van Remmerstein ook wel gebruiken voor een kleine face-lift van het arboretum van Lambalgen. Goed om in de gaten te houden bij het bezoek aanstaande zaterdag. Ik help graag. CO

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *